Üdvözöljük honlapunkon!

Örülnénk, ha látogatása végén hasznosnak találná azt az időt, amelyet az itt található információk megismerésére fordított!

Honlapunk tartalmát rendszeresen bővítjük. Kérjük, hogy máskor is látogassa meg oldalainkat!

Asztmás, allergiás betegtársainkon kívül mindenki számára igyekszünk fontos tudnivalókat nyújtani, aki nem akarja tehetetlenül várni, hogy saját maga és szerettei is érintettek legyenek ezekben a rendkívül gyorsan terjedő népbetegségekben.

Betegtársaink állapotuk könnyítéséhez, helyzetük romlásának megelőzéséhez illetve életminőségük javításához találhatnak tájékoztató adatokat, lehetőségeket.

Addig is:

Erőt, egészséget és ezek alapján boldogabb jövőt kívánunk minden kedves látogatónknak!

Mindenekelőtt azonban sok-sok türelmet ahhoz, hogy kivárjuk, esélyünk is legyen európai módon, a sokat emlegetett, de megvalósulni nem igen látszó társadalmi igazságosság és esélyegyenlőség alapelvei szerint élni.

Ne várjunk azonban tétlenül másoktól, még a képviseleti demokrácia alapján az Ország Házába küldött képviselőinktől se csodát! A rendszerváltozás óta eltelt hosszú évek bebizonyították, a csodavárás hiábavaló, törvényszerűen eredménytelen tevékenység.

Ha valóban változásokat akarunk, ne csak 4 évente néhány napig gondoljunk arra, hogy van némi közreműködésre jogunk, lehetőségünk.

Mindannyiunknak, rendszeresen van saját egészségünk érdekében is tennivalónk, de ne felejtsük el feladataikra emlékeztetni képviselőinket a választások közötti időszakokban sem.

Az elmúlt évek legfőbb tanulsága legyen: az egészség a mi közös ügyünk, ne engedjük pártcsatározások eszközévé tenni!

Közös jövőnk egészségügyi céljai, és eszközök a célok megvalósítására:

Az egészséges Magyarország érdekében közösen kell elérnünk, hogy:

  • az egészségesen születettek a lehető legtartósabban megőrizhessék egészségüket,
  • beteg, egészségkárosodott és fogyatékkal élő, támogatásra rászoruló társaink se érezzék magukat a közösség kevésbé hasznos tagjainak.

Mindenki számára világos legyen:

  • egészséges nemzet csak egészségtudatos polgárok közös munkájából teremthető meg,
  • mindenkinek van feladata egészségének megőrzésében, a betegségek megelőzésében, gyógyulásának érdekében, megmaradt képességei hasznosításában,
  • a társadalom, a közösség teljes szolidaritását csak akkor várhatjuk el, ha - saját lehetőségeinken belül - magunk is mindent megteszünk egészségünk megőrzése, betegségünk mielőbbi megszüntetése, megmaradt munkaképességünk hasznossá tétele érdekében,
  • az egészségügyben, a betegellátásban és a társadalombiztosításban a biztosítási és a szolidaritási elvek a maguk helyén és határai között nélkülözhetetlenül fontosak, de összekeverésük, összemosásuk a felelőtlen közgondolkodás és ennek következtében a legbővebb értelemben is egészségtelen közállapotok legfőbb okai közé tartozik.
Fontos megjegyzés és kérés:

Feladatunk szerint, a valóságot igyekszünk bemutatni. Amennyiben a honlapunkon olvasható anyagokat nem találja eléggé biztatóaknak, azért a helyzet alakítói és nem bemutatói felelősek.

Kérem, ha mégis bizonyítva látná, hogy a mi világhálós felületeinken írtak valótlanok, értesítsen erről minket, mert mi kényesek vagyunk az igazmondással is megalapozható jó hírünkre.

Szívesen eltávolítunk minden, ismereteink ellenére és akaratunkon kívül, utólag esetleg mégis megalapozatlannak bizonyult írást, mert nagyon restellnénk, ha bárki alaptalan állításokat bizonyítana ránk.

 

Üdvözlettel:

Pós Péter,
az ABOSZ elnöke

 

< oldalaink a következőkkel legszebbek: IE 4.0+, 800x600+ >