Mentsük meg ivóvizünket a mohó tőkeérdekek képviselőitől!

Mindenki számára ismert, hogy a levegő hiánya után a víz hiánya az, amit életünk vagy egészségünk súlyos veszélyeztetése nélkül a legrövidebb ideig, legfeljebb néhány napig tudunk csak nélkülözni!
Különösen fontossá válik ez a klímaváltozás felgyorsulása miatt, főként az egyre elviselhetetlenebb nyári hőségek időszakában.

Nem engedhetjük meg tehát, hogy a létfenntartásunkhoz szükséges munkalehetőségeink, a lakhatásunk, az egészséges élelemhez való hozzájutásunk és mások után a vízhez való szabad hozzáférésünket is a mohó tőkeérdekek veszélyeztessék!

Kérünk mindenkit, hogy mind a maga nevében támogassa, mind ismerősei útján segítse elő annak az Európában is első jelentős mozgalomnak a sikerét, amely remélhetőleg elriasztó hatású üzenetet fog küldeni azoknak, akiknek csak a bezsebelhető pénzügyi haszon számít, az emberek életfeltételei, egészsége, esetleges korai halála hidegen hagyja őket.

Az ismert "eddig, és ne tovább!" felszólítás helyett üzenjük ezt: Eddig, és aztán vissza, egyre hátrébb és hátrébb az embertelen mohósággal!

A részletek és csatlakozás lehetőségének ismertetése helyett ide illesztjük egy velünk együttműködő szervezet által már az MTI Országos Sajtószolgálatának felületén is megjelenített közlemény frissített változatát:

Az Old Dohányfüstmentes Egyesület közleménye

Budapest, 2013. augusztus 14., szerda (OS) - NE LEGYEN A MAGYAR IVÓVÍZKINCS SZABAD PRÉDA!!!

Az ivóvíz nem nyerészkedés- nem profit kérdés! Az ivóvíz emberi jog. Az ODE ezzel

EGYETÉRT

TÁMOGATJA

KÖVETELI

Egyetértésünket Interneten küldjük az EU-ba. Csak a nevünk és személyi igazolványunk száma kell és a magyar ivóvíz kincsünket kivesszük a "tőke szabad áramlásából".
Már 12 EU ország 1,7 millió állampolgára küldte el "egyetértését" az EU-ba.
Az EU létezése óta először volt kénytelen meghátrálni: Michel Barnier EU biztos kénytelen volt levenni az EU napirendjéről az ivóvíz kötelező privatizációját. Ilyen erős a polgári kezdeményezés!!!
Az ivóvíz és a termőföld értékesebb, mint a kőolaj meg a gáz és ezekből Magyarország MÉG rendelkezik. Jobban állunk, mint a környező országok.
Megkerestük az összes magyar zászlót reggeltől estig lobogtató szervezetet, kértük tegyék fel honlapjukra a magyar ivóvíz megvédését.

2013. SZEPTEMBER 1. az elküldési határidő.
Csak 16.500 "egyetértés" kell és Magyarország is bekerül az ivóvíz kincsüket védő EU országok közé.
Minden párt minden civil szervezet!! Más országoknak kell a magyar ivóvizet helyettünk megvédeni??

A végre valóban a közjó érdekében indult európai szintű akcióhoz csatlakozni az alábbi felületen lehet:

https://signature.right2water.eu/oct-web-public/?lang=hu